sierbestrating
sierbestrating water
tuintegels

Sierbestrating

Sierbestrating is een belangrijk aspect van je tuin, je geeft je terras ermee vorm. Sierbestrating creëert sfeer en stijl. Het kadert de borders met planten en bloemen af en je maakt er paden en routes mee in je tuin. Sierbestrating is er in veel verschillende vormen, van tuintegels en klinkers tot plavuizen en natuursteen zoals leisteen. Sierbestrating nemen we altijd mee in het tuinontwerp, aan de hand van voorbeelden kiezen we de juiste sierbestrating passend bij de stijl van de tuin. De indeling met terras, paden en bijvoorbeeld parkeerplaats wordt direct al ingedeeld met sierbestrating.

Tuintegels en terrastegels

Het is vaak moeilijk de juiste tegels voor bij het terras te vinden. Wij helpen je graag met het zoeken van stijlvolle terrastegels. Zeker bij grotere terrassen, thuis of in de horeca, vormen de terrastegels een stijlelement. Aan de hand van voorbeelden kun je de juiste keuze maken. Ook een combinatie van tuintegels kan je tuin vormgeven. Hiermee kunnen verschillende delen van de tuin een eigen stijl krijgen. Met bijvoorbeeld tegels van natuursteen of keramische tegels kan een exclusieve stijl gecreëerd worden. Ook op een dakterras of op een balkon zijn tuintegels een goede keuze. Tuintegels zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. Denk aan vriezen, regen, hitte of storm. Als je goede tuintegels hebt hebben deze weersomstandigheden geen nare effecten.

Klinkers

Voor de parkeerplaats en de oprijlaan zijn klinkers een mooie oplossing. Klinkers zijn er onder andere in beton klinker, straatklinkers, natuursteen klinkers, waalformaat klinkers en oude klinkers. Klinkers geven sfeer aan de tuin en kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Op dit moment zijn betonklinkers antraciet bijzonder populair. Als men op zoek is naar goedkope betonklinkers dan kunnen wij die voor je verzorgen.  Ook zijn gebakken klinkers populair in een sfeervolle, authentieke tuin. Geschikt als bestrating zijn klinkers. De parkeerplaats en  de oprijlaan kunnen bestraat worden door hoveniersbedrijf Praecox.  Deze bestrating en sierbestrating leggen we  aan met klinkers. Wij leggen de klinkers op een ondergrond van zand en werken de voegen af waardoor verzakking of onkruid vrijwel geen kans krijgt. Hierdoor blijft de bestrating langer mooi en is minder onderhoudsgevoelig.

Natuurstenen tegels

Natuurstenen tegels zijn een alternatief voor keramische tegels. Waarbij keramische tegels vaak op natuurstenen tegels proberen te lijken. Toch is een echte natuursteen tegel uniek. Tuintegels van natuursteen geven zoals de naam al zegt een natuurlijk gevoel aan het terras, de binnenplaats, het tuinpad of  het dakterras. Voor de keuze in natuursteen is het van belang de juiste soort voor de juiste toepassing te kiezen, aan een natuurstenen bestrating worden andere eisen gesteld dan aan een natuurstenen terras. Kies je voor een leistenen tegel, een Chinese hardstenen tegel, een zandstenen tegel of een lavasteen. Niet iedere sierbestrating kan met iedere soort tegel gerealiseerd worden. We laten je graag de verschillende tegels zien op ons hoveniersbedrijf of nemen voorbeelden mee om in je eigen tuin te kijken welke steen het beste past in het tuinontwerp.

Plavuizen

Plavuizen kennen we allemaal als de boeren-plavuizen die in boerderijen te vinden zijn. De karakteristieke vierkante tegels, soms grijs, soms oranje en soms in prachtige kleuren met een geglazuurde laag. Plavuizen geven een landelijke en klassieke uitstraling en kunnen binnen en buiten gebruikt worden. Een speciale behandeling is nodig om de plavuizen tegen de weersinvloeden te beschermen maar plavuizen buiten voor het terras of voor de paden is zeker mogelijk.

Betontegels

Betontegels zijn een oplossing wanneer je op zoek bent naar goedkope tuintegels. Populair zijn de grote betontegels, denk aan betontegels van 50×60 of betontegels van 60×60. Ter verhouding, de normale stoeptegel 30×30 is de helft kleiner. Het voordeel van deze grote betontegels is de lage prijs, grote oppervlakte die bestraat kan worden en relatief weinig voegen waardoor minder onkruid tussen de tegels ontstaat. Zoek je dus tuintegels goedkoop dan zijn betontegels zeker de moeite waard om te bekijken.

Loading...