tuin aanleggen
planten tuin aanleg

Tuinaanleg

Tuinaanleg omvat alles van het planten van bloemen en planten, bestraten, een vijver aanleggen of een beukenhaag planten. Met de tuinaanleg worden de wensen en tuinidee├źn die je in het tuinontwerp hebt verwerkt, realiteit. We gaan die droomtuin aanleggen, met bijvoorbeeld een groot terras op het zuiden, een visvijver aanleggen of een moestuin aanleggen. Stap voor stap komt jouw perfecte tuin dichterbij.

Tuin aanleggen door hoveniersbedrijf Praecox

Hoveniersbedrijf Praecox heeft doordat onze hoveniers jarenlang ervaring hebben, vrijwel iedere soort tuin aanlegt. Hierdoor is kennis en expertise aanwezig en weten wij ieder project, groot of klein, tot in de puntjes te verzorgen. Het tuin aanleggen gebeurd geheel in overleg en volgens het gemaakte tuinontwerp. Of je het tuinontwerp samen met ons gemaakt hebt of zelf hebt vormgegeven, je kunt rekenen op onze hoveniers. Ook tijdens het tuin aanleggen zullen we dingen tegenkomen waar een oplossing voor moet komen. Denk aan een vroegere sloot die door de tuin heeft gelopen, verschillende grondlagen of een voedingsarme bodem. Tijdens het tuin aanleggen wordt in de volgorde van grote werkzaamheden zoals graven en bestraten tot de details zoals het planten van planten en bloemen, verzorgd. Je kunt bijsturen waar nodig en we overleggen iedere stap met elkaar.

Tuinaanleg en tuinontwerp

Tuinaanleg en tuinontwerp gaan hand in hand. Het tuinontwerp vormt de basis voor de tuinaanleg en tijdens de tuinaanleg kijken we aan de hand van de praktijk nog eens goed naar het tuinontwerp. Wanneer we je ideale tuin in de praktijk gaan uitvoeren kan het zijn dat je, terwijl onze hoveniers bezig zijn en je door je tuinontwerp kunt lopen, toch bepaalde dingen uit het tuinontwerp anders wilt zien. We overleggen dit met elkaar zodat we het belangrijkste doel gaan behalen: tuinplezier!

Planten en bloemen en het tuinonderhoud

De planten en bloemen spelen een belangrijke rol bij het aanleggen van de tuin. We kiezen altijd de planten uit waar jouw tuin de ideale omstandigheden voor biedt op het gebied van bodem, licht, vocht en voeding. Hierdoor groeien en bloeien de planten optimaal. Tijdens de tuinaanleg gaan we ook kijken naar het onderhoudsplan, hierin wordt het tuinonderhoud bepaald om de tuin met de jaren mee mooi te laten groeien. In het plan voor tuinonderhoud kijken we naar hoe je het onderhoud wilt verdelen, welk onderhoud wil je zelf graag doen en voor welk onderhoud heb je graag de hulp van onze hoveniers.

Loading...